Persbericht


Mag ik even in je schoenen staan?
Ik zie hier de schoenen in de verlaten etalage en voel direct een droevig gevoel over mij.Is er iemand in de buurt die zich hierom bekommert? Hoe lang staan ze hier al? Moeten ze niet ergens heen, een voet beschermen een dame of heer vergezellen?

… Ik kijk om me heen en zie niemand stil staan voor de etalage.

De laarzen en schoenen in deze etalage zijn zichzelf en dragen nog alle kwaliteiten die deze hebben meegekregen van de maker, ze zijn nog niet gedragen, dus je zou kunnen zeggen dat ze nieuw zijn. Al wat ze nodig hebben is wat aandacht en verzorging. Maar ik ben bang dat wanneer we ze nog langer laten staan dat ze dan onbruikbaar worden.

Gaat het bij mensen niet net zo?

Iemand die het moeilijk heeft, ziek wordt of gehandicapt is, lopen we daar net zo makkelijk langs? Laten we die ook alleen staan als de schoenen en laarzen in deze etalage? Vinden wij dat ook zij niet vlot genoeg zijn? Kost het ons teveel tijd? Past het niet bij onze stijl of levensvisie?Elkaar beter leren kennen, interesse in elkaar tonen, waardoor we nader tot elkaar komen en er meer empathie voor elkaar is, dat is mijn doel. Voor mij is het deze etalage die deze wens heeft opgeroepen.

Hoe ga ik dat doen? Met jouw hulp.

Als onderdeel van de kunstroute Krommenie ga ik een serie portretten van schoenen maken. Stuur een foto van jouw schoen op en vertel je verhaal erbij, dan verwerk ik deze in een portret van jouw schoen.

Je bijdrage voor mijn project 'Mag ik even in je schoenen staan?' kunnen gestuurd worden naar contact@akooka.nl

Voor het volledige persbericht zie link hieronder


SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser
ĉ
View Download
  178k v. 1 Apr 17, 2015, 2:34 AM Anouk Reuder
Comments